Vad vi jobbar med?

Symtom, Diagnos, Behandling, Förebyggande 

 

Nacke huvud:
Statiskt arbete med dålig ergonomi framför en dator, stress eller whiplash. Det finns många orsaker till stela muskler i nacken och huvudvärk. Många som vi på Delta Naprapati kan hjälpa till med. Hör av dig om du lider av tex Nackspärr, Spänningshuvudvärk eller Migrän så kan vi hjälpa dig bli smärtfri.Helfigur Detalj

Skuldra, Axel:
Kroppens rörligaste led och också en av de kraftfullaste. Det ställer höga krav på styrka och stabilitet. Trauma, Luxation eller Arbete och Idrott ovanför huvudet är några orsaker till smärta i skuldra och axel. Det finns många orsaker som kan leda till inklämning eller impingement, Frozen shoulder, rotatorkuffsyndrom, degeneration och komplexa långvariga smärtsyndrom om man inte tar hand om det. Genom korrekt diagnos, behandling och träning hjälper vi dig att bli smärtfri och hålla axlarna i god form.

Arm, Hand:
Musarm, Tennisarmbåge, Lateral Epikondylit och Karpaltunnelsyndrom är alla diagnoser med symtom i arm och armbåge. För att ge rätt behandling och rehabövningar måste man utesluta att orsaken inte sitter högre upp i skuldra eller nacke eller ute i handen. Genom noggrann klinisk genomgång hittar vi orsaken till din problematik och kan på så sätt snabbt förbättra den. Diskbråck och Skulderproblematik kan ge Utstrålning i armar.

Rygg:
Nästan alla kroppens nerver urspringer från ryggen. Rygg och bål skall tillsammans vara den stabila basen som våra armar och ben skall utveckla kraft ifrån. Därav är det av stor vikt att rygg och bål funkerar som de ska.
Statiskt eller för tungt arbete, dålig ergonomi eller överbelastning i idrott kan skapa smärta i denna region. Smärta som tex Ryggskott, Diskbråck, Ryggsmärta, Revbenslåsning, Andningssmärta, Skolios. Diskbråck i ländryggen kan i värsta fall trycka på nerver vilket skapar nedsatt Styrka, Känsel och Reflexer i benen. Som naprapat kan jag hjälpa dig med dessa problem genom noggrann diagnostik och adekvat behandling och hemövningar.

Höfter, Bäcken:
Sätesmuskler och höftböjare är tillsammans med en del andra muskler som går över höftleden en av kroppens största och starkaste grupperingar av muskler. Dessa kan när dom blir överbelastade skapa smärta i både rygg och ner i benen. Snapping hip, Muskelsmärta, Triggerpunkter och Falsk Ischias är alla muskelrelaterade diagnoser. Artros är Graviditet också vanliga anledningar till höftsmärta.

Ben, Knä, Fot:
Jag jobbar mycket med cyklister och möter då många med knäsmärta som är den vanligaste hämmande idrottsrelaterade smärtan för cyklister. Knäsmärta kan ha sitt ursprung i både höft och fot men i vissa fall även rygg. Vanliga diagnoser är Löparknä, Hopparknä, PFSS. Fotrelaterade smärtor är ofta komplexa då foten är en komplext uppbyggd mekanism som också kräver bra funktion i knä, höfter och bål för att fungera korrekt. På Delta Naprapati kan vi hjälpa dig med Plantar faschiit, Muskelbristning, Stukning, Mortons neurom.

Välkommen!